Nieuws

Het laatste nieuws over deze website, drijvende woningen, watervilla's, woonarken, woonboten, waterwoningen en verzekeringen hiervoor.Voorkom problemen door sneeuw en vorst! Neem maatregelen! - 09 februari 2021

Tijdens een strenge winter kunnen er problemen met woonboten en woonarken ontstaan.

Door het gewicht van sneeuw op het dak komt de ark dieper in het water te liggen en kan er via openingen en standpijpen water binnendringen waardoor de ark kan gaan zinken. Houd daarom het dak en ook de rest van uw ark vrij van sneeuw. Ook door het bevriezen van de waterleiding kunnen er ernstige problemen ontstaan.

Een aantal preventiemaatregelen:

Breng een warmtelint (elektrisch thermolint) aan langs de leiding tussen wal en woonboot. Een kritisch punt is waar een leiding de woonboot ingaat. Zorg dat juist daar het warmtelint goed aangebracht is. Als u niet in staat bent dit zelf te doen, kunt u een bedrijf inschakelen, er zijn diverse specialisten op dit gebied. Isoleer de leiding inclusief het warmtelint, en zorg dat de (voeler of temperatuursensor van de) thermostaat de buitentemperatuur goed kan meten. Houdt deze dus los van het lint, maar wel in de buitenlucht.
Zorg voor een afscherming van de geïsoleerde leiding tegen onder meer beschadigingen, bijvoorbeeld met een buitenmantel van het geheel in de vorm van een stevige kunststof slang met grote diameter.

Sommige linten werken zodanig dat het lint als het ware zelf regelt dat het warm wordt bij vorst. Andere werken met een thermostaat in een kastje. Bij de laatstgenoemde uitvoering kan het gebeuren dat de bedrading corrodeert en geen goed contact meer maakt, waardoor het geheel niet meer functioneert.
Om te weten of de thermostaat schakelt, kan daarop een lampje aangesloten worden. Dan kan bij vorst gecontroleerd worden of het lampje brandt.

Als u wilt kunnen controleren of er niet alleen stroom loopt, maar ook of het warmtelint echt warm wordt, kunt u een thermometer met een snoertje en voeler gebruiken. U monteert dan het kastje ergens binnen, en de voeler aan het snoertje buiten direct tegen de leiding. U kunt dan aflezen of de themperatuur op een waarde boven nul gehouden wordt. Een alternatieve mogelijkheid tegen bevriezen: laat een kraan een stukje open staan. Door het stromen van het water zal dit in de leiding niet of minder snel bevriezen. Dit is echter een niet altijd te controleren methode.
Als de leiding toch bevriest, komt dat bijna altijd ongelegen. Bedrijven die dat mogelijk kunnen verhelpen, hebben het dan erg druk. Bovendien is het soms niet mogelijk tijdens strenge vorst de leiding (meestal van kunststof) ontdooid te krijgen. Om dan toch water te kunnen gebruiken, kunt u werken met een "bypass", op de volgende wijze (als voorzorgsmaatregel, in een periode dat het nog niet vriest). Voorzie de waterleiding van twee afsluiters, één in de watermeterput en één direct waar de leiding de woonboot binnenkomt.

Breng een tweede leiding aan als een bypass, als een droge leiding, met ook twee afsluiters. Als dan de waterleiding bevriest, zet u daarvan de twee afsluiters dicht. Vervolgens zet u de twee afsluiters van de bypass-leiding open en heb u weer water. U moet dan wel een kraan een stukje open houden zodat het water blijft stromen (of op andere wijze de bypass tegen vost beveiligen), om te voorkomen dan het water in de bypass ook bevriest.
Als de waterleiding tussen wal en schip bevriest, is dat vervelend maar meestal geen ramp. Regelmatig komt het echter voor dat een leiding in een woonboot kapot vriest met ernstige gevolgen. Dan kan de woonboot vol stromen en uiteindelijk zinken. Voordat iemand in de gaten heeft dat de woonboot dieper ligt, zal het vaak al te laat zijn om de brandweer te waarschuwen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als een bewoner enige tijd niet aanwezig is en de verwarming ineens niet functioneert.
Om dit te voorkomen, kan bij afwezigheid de hoofdkraan gesloten worden. Ook kan een detectiesysteem geïnstalleerd worden. Zo'n waterdetector kan een alarmsignaal geven als er water onderin de woonboot opgemerkt wordt en/of er kan automatisch een hoofdkraan gesloten worden.

Als u op zoek bent naar een goede verzekering voor uw drijvende woning die rekening houdt met de specifieke risico's vann drijvende woningen vraag dan een offerte aan bij Drijvende Woningverzekering . nl of neem contact met ons op .


Unigarant stopt met woonbootverzekeringen - 09 februari 2021

Unigarant (onderdeel van ANWB) stopt per 1 april 2021 met het aanbieden van verzekeringen voor woonbootverzekeringen..

Gelukkig kunt u bij Drijvende Woningverzekering.nl nog wel terecht voor een verzekering voor ut dreijvende woning. Vraag een offerte aan bij Drijvende Woningverzekering . nl of neem contact met ons op .Delta Lloyd verhoogd premies bootverzekeringen en woonschipverzekeringen - 07 november 2017

Delta Lloyd gaat per 1 januari 2018 de premies voor de boot- en woonschipverzekeringen fors verhogen.

Delta Lloyd geeft aan dat zij de premies in het verleden gelijk hebben kunnen houden door zich sterk te richten op preventie en hun schadeherstelnetwerk.
Maar dat zij nu door een toename van het aantal grote schades (o.a. door brand en zinken) hebben besloten om de premies aan te passen.

Dit houdt in dat de basispremie voor een Woonschip, Motorjacht of Motorboot met kajuit met 10% en voor overige schepen met 5% wordt verhoogt.
De premieverhoging van de overige modules wijzigen niet.

Als u op zoek bent naar een goede verzekering voor uw drijvende woning met een lage premie vraag dan een offerte aan bij Drijvende Woningverzekering . nl of neem contact met ons op .Neem allemaal een woonboot - 07 oktober 2016

Colomn in de Volkskrant van Tonie Mudde waarom we allemaal een woonboot zouden moeten nemen. Modulaire woonboten zijn flexibeler in geval van een relatiecrisis en ook is een woonboot handiger in het geval van wateroverlast.

Klimaatverandering? Relatiecrisis? In een woonboot doorsta je elke storm.

Bemiddeling van de ministers Blok en Dijsselbloem mocht niet baten: ING verstrekt sinds deze maand geen hypotheken meer voor woonboten. Daarmee blijft er maar één bank over die drijvende huizen nog financiert: de Rabobank. Je hoeft geen doctorstitel in de economie te hebben om te snappen dat zo'n monopoliepositie niet gezond is.

Neem allemaal een woonboot
Lees meer/bron: VolkskrantWoonbootbewoners tussen wal en schip - 01 oktober 2016

Kopers van woonboten kunnen vanaf vandaag voor hun hypotheek niet meer bij ING terecht. Een zeven maanden durende zoektocht naar een alternatief voor de stoppende marktleider heeft niets opgeleverd.

Met de Rabobank is er nu daarom nog maar één partij over die woonboothypotheken aanbiedt. Een onwenselijke situatie.

Woonbootbewoners tussen wal en schip
Lees meer/bron: TelegraafWoonboot verhuren kan fikse boete opleveren - 12 juli 2016

Amsterdammers die hun woonboot aan toeristen verhuren lopen vanaf dinsdag risico op forse boetes als ze zich niet aan de regels voor vakantieverhuur houden.
Het stadsbestuur trok de regels voor verhuur op land en op water al eerder gelijk, maar gaat nu ook streng handhaven. Overtreders riskeren boetes die kunnen oplopen tot 50.000 euro.

Lees meer/bron: Telegraaf

Zelfs als u aan alle wettelijke regels voldoet is het ook goed om na te gaan of uw woonark bij verhuur nog wel voldoet aan uw woonbootverzekering. Het kan zomaar zijn dat deze bij verhuur niet verzekerd is. Neem hiervoor contact met ons op.Blok zoekt oplossing voor beperkt aanbod woonboothypotheken - 11 maart 2016

Minister Stef Blok (Wonen) zoekt mee naar een oplossing voor het probleem dat er vanaf 1 oktober nog maar één aanbieder van hypotheken voor woonboten is. Hij wil weten wat precies de reden voor banken is om daar terughoudend in te zijn.

Het is ongemakkelijk als er maar weinig hypotheekaanbieders zijn. De tarieven gaan omhoog en daar ondervindt de consument schade van, aldus Blok vrijdag in Den Haag.

Lees meer/bron: Nu.nlING stopt met hypotheek voor woonboot - 17 februari 2016

ING verstrekt vanaf 1 oktober geen hypotheken voor woonboten meer.

De bank is bezig met het vereenvoudigen van de aanvraag van hypotheken. Daarbij worden keuzes gemaakt, aldus een woordvoerder in een toelichting.

Lees meer/bron: Nu.nl


Woonboot bijna kopje onder - 08 december 2015

Leidschendam - Aan het Starrevaartpad in Leidschendam is op 7 december bijna een woonboot gezonken.
De woonboot maakte water en dreigde te zinken.

Lees meer/bron: Het Krantje Online


Nieuwe regels voor woonboten - 09 oktober 2015

Eigenaren van woonboten hoeven geen omgevingsvergunning meer aan te vragen, of hun woonboot te verbouwen volgens de eisen van het Bouwbesluit 2012. Voor nieuwe woonboten en andere nieuwe drijvende bouwwerken moet dat wel.

Het kabinet past de woningwet aan, waardoor de bestaande vergunningen voor woonboten, watervilla's en drijvende horecagelegenheden voortaan gelden als omgevingsvergunning.

Lees meer/bron: NOSInbreker woonboot houdt meerdere politie-eenheden bezig - 09 september 2015

Een inbreker heeft in de nacht van dinsdag op woensdag meerdere politie-eenheden bezig gehouden.

De man brak in bij een woonboot in de buurt van de Haarlemmerstraat, maar besloot via het water te vluchtten, toen agenten van de politie-eenheid Haarlemmerweg ter plaatse kwamen.

Lees meer/bron: Nu.nlWoonboot vast onder viaduct Noorderkanaal - 30 augustus 2015

Een woonboot kwam zondag vast te zitten in het Noorderkanaal in Rotterdam. Onder het viaduct bij de Bergweg is daardoor geen scheepvaartverkeer mogelijk, want de hele doorgang is geblokkeerd. Volgens een omstander probeert de eigenaar samen met het Hoogheemraadschap zijn boot los te krijgen.

Lees meer/bron: MetroBomaanslag Wormer volgens OM op verkeerde woonboot - 30 juli 2015

Bij de dodelijke bomaanslag die half april werd gepleegd in Wormer heeft de mogelijke dader zich vergist in de woonboot.

Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bij een tussentijdse zitting in Alkmaar.

Volgens de aanklaagster had de verdachte, de 26-jarige Milco G. uit Purmerend, het voorzien op een man die in het verleden zijn jongere en toen minderjarige zusje zou hebben misbruikt.

Het beoogde slachtoffer woont op een boot in de nabijheid.

Bij de bomaanslag kwam de 53-jarige Frenk Roemahroeson om het leven. Zijn vriendin Monique van den Burg (51) raakte zwaargewond. Ze waren geen bekenden van de politie.

Lees meer/bron: Nu.nlPolitie houdt 'ernstig rekening' met opzet bij explosie woonboot - 14 april 2015

De politie is een grootschalig onderzoek begonnen naar de explosie op een woonboot maandagochtend in Wormer. Daarbij bestaat het sterke vermoeden dat er opzet in het spel is geweest.

Dat laat de politie dinsdag weten. Alle scenario's worden nagegaan, maar de politie houdt ernstig rekening met opzet.

Bij de explosie, die rond 04.00 uur plaatsvond, kwam een 53-jarige man om het leven. Hij is waarschijnlijk de bewoner van de woonboot. Een 51-jarige vrouw, vermoedelijk een medebewoner, is zwaargewond geraakt. Ze ligt nog in het ziekenhuis.

Lees meer/bron: Nu.nlWoonboten als bouwwerk: De gevolgen - 10 maart 2015

In 2014 kwam de Raad van State met de uitspraak dat woonboten gezien moeten worden als bouwwerk. Welke gevolgen heeft dit?
Volgens eerdere jurisprudentie werden woonboten juist niet gezien als bouwwerken.

Dit betekend in de praktijk dat het verboden is om zonder vergunning een woonboot te bouwen of verbouwen.
Veel woonboten voeldoen niet, of kunnen zelfs niet voldoen aan de eisen van het bouwbesluit. Dit heeft voor veel onrust gezorgt. Heel veel woonboten zouden ineens illegaal geworden.

Lees meer/bron: TonnaerFaillissement Spruyt Arkenbouw Heerenveen - 10 maart 2015

Op 11 februari 2015 is het faillissement van Spruyt Arkenbouw BV uitgesproken door de rechtbank Noord Nederland.
Ook voor het installatiebedrijf van Spruyt, Aquabouw BV is het faillissement op die datum uitgesproken.

Spruyt maakte al 52 jaar woonarken. Op donderdag 5 februari is door de directeur van Spruyt Arkenbouw het faillissement aangevraagd.

Lees meer/bron: WoonbotenlandWaterwoning Wilnis mooiste woonboot van Nederland - 13 februari 2015

WILNIS - Middenin het polderlandschap ligt de glazen woonboot van Sandra v. D en Jeroen B. Rondom kun je genieten van water en weilanden. De woonboot is vandaag verkozen tot mooiste woonboot van Nederland.
Uit achttien inzendingen werd de glazen waterwoning genomineerd en ging met nog drie andere woonboten de strijd aan voor de prijs van mooiste woonboot in Nederland.

Meer informatie over de winnaar en het jury-rapport op Woonboot van het Jaar.

Bent u ook op zoek naar een mooie woonark, woonboot, woonschip, waterwoning of andere drijvende woning en heeft u hulp nodig met de financiering of hypotheek? Wij helpen u graag met uw woonarkhypotheek, woonboothypotheek, waterwoninghypotheek, woonschiphypotheek of drijvende woninghypotheek.

Als u dan uw mooie waterwoning, woonboot, woonark, woonschip of andere drijvende woning heeft dan wilt u als er schade ontstaat dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Wij helpen u daarom graag met uw woonbootverzekering, woonarkverzekering, woonschipverzekering, waterwoningverzekering of drijvende woningverekering.

Bron: Dichtbij.nlWoonboot met feestgangers dreigt te zinken - 11 januari 2015

HILLEGOM - Brandweer en politie zijn in de nacht van zaterdag op zondag verzocht om naar de Vosselaan te gaan om assistentie te verlenen bij een zinkende woonboot.

Op een woonboot was een feest aan de gang. Plotseling maakte de woonboot water en liep het water met bakken naar binnen. Alle feestgangers hebben vervolgens de boot verlaten.

Lees meer/bron: Dichtbij.nlInbreker woonboot aangehouden - 9 januari 2015

De politie heeft vrijdagochtend een 31-jarige inwoner van Soesterberg aangehouden op verdenking van inbraken in twee woonboten aan de Westerkade in de stad.

Een schoonmaakster betrapte de inbreker. Ze waarschuwde de eigenaar die daarop direct via 1-1-2 de politie inschakelde. Met een goede woonbootverzekering bent u verzekerd tegen risico's als inbraak in uw woonboot.

Lees meer/bron: Alarmeringen.nlZelfvoorzienende woonark naar festival - 05 januari 2015

Graafschap College laat tijdens het Festival Ambacht21 een door studenten gebouwde woonark aanmeren aan de IJsselkade.

Deze zelfvoorzienende ark is ontworpen door studenten van het Graafschap College en wordt dit jaar door hen gebouwd in samenwerking met BouwMensen, InstallatieWerk en CIVON.
Voorwaarde is natuurlijk wel dat het schip in september gereed is.

Lees meer/bron: Ambacht21Fik in woonark - 27 december 2014

Nieuwkoop - Rond de wisseling van 1e naar 2e Kerstdag moest de Nieuwkoopse brandweer in actie komen voor een bijzondere brand.

Aan het einde van 1e kerstdag kreeg kazerne Nieuwkoop met de autoladder van Alphen aan den Rijn een melding van een gebouwbrand in Nieuwkoop.

In de kazerne kregen de vrijwilligers te horen dat het om een woonark ging die niet te bereiken was via de kant.
Op het opgegeven adres was er een uitslaande brand die ook de naastgelegen boten had bereikt.

Hierdoor blijkt maar weer hoe belangrijk brandpreventiemiddelen zijn alsmede een goede woonarkverzekering / woonbootverzekering.

Lees meer/bron: Nieuwkoop RTV LokaalMogelijk brandstichting drijvende woningen Ohé en Laak - 10 december 2014

De brand die woensdagavond 10 december woedde in een aantal drijvende woningen aan de Dijk in Ohé en Laak is mogelijk aangestoken.

Als u brand meemaakt wilt u dat uw drijvende woning zo snel mogelijk weer wordt hersteld. Dit doet u met een goede brandverzekering voor uw woonark of woonboot.

Lees meer/bron: 1 LimburgKBTO-award voor project woonark - 31 oktober 2014

AALTEN - De KBTO-Award voor het meest innovatieve idee van het bedrijfsleven en technisch onderwijs in de Achterhoek is gewonnen door het project rond een zelfvoorzienende woonark.

M

Lees meer/bron: GelderlanderNieuwe woonschepenhaven in Amsterdam - 28 oktober 2014

Aan de Cas Oorthuyskade in Amsterdam zijn 34 waterkavels beschikbaar voor zelfstandig varende woonschepen.
Een extra boot aanleggen is toegestaan. Zo kun je eenvoudig het Ijsselmeer opvaren of richting Pampus. Alsof je het hele jaar op vakantie bent.

De waterkavels zijn gelegen aan de Oostelijke rand van Amsterdam (Ijburg) en geven de mogelijkheid om varende woonschepen af te meren. Deze woonschepen mogen een maximumlengte hebben van 40 meter en een maximumbreedte van 6,6 meter..
De entreesteiger is ekel toegankelijk voor bewoners en bezoekers en bevindt zich 15 meter vanaf de kade. Waardoor het behalve een unieke locatie ook erg veilig is.

Meer informatie: Waterwonen AmsterdamWoonark uitgebrand in Aalsmeer - 8 juli 2014

Een woonark in Aalsmeer heeft maandagnacht 30 juni 2014 in brand gestaan. Er zijn geen gewonden gevallen.

Rond 03.00 uur 's nachts kwam de melding van een brand aan de Uiterweg binnen bij de brandweer. Al dacht men eerst dat het om een woning ging.

Lees meer/bron: RTV NHWoonboot vast onder brug Almere - 17 mei 2014

ALMERE - Maandagmiddag is een woonboot vast komen te zitten in Almere onder de Hagevoortbrug. De woonark was net afgebouwd en werd vervoerd naar zijn ligplaats aan de Weteringskade maar kwam vast te zitten onder de Hagevoortbrug.

Lees meer/bron: Omroep FlevolandNieuw, nu ook hypotheek op Drijvende Woningverzekering - 29 april 2014

Wij hebben een nieuwe pagina toegevoegd: Hypotheek. Op deze pagina kunt u informatie vinden over de Watervillahypotheek.
Naast uw woonbootverzekering kunnen wij u dus ook van dienst zijn met uw woonboothypotheek.Hoog bezoek voor Nederlandse woonboot in Duitsland - 29 april 2014

PAPENBURG - De Duitse ambassadeur in Nederland bezoekt vandaag de Drentse woonboot op de Landesgartenschau in het Duitse Papenburg.

Lees meer: RTV DrentheBewoners woonboten zijn touwtrekken zat - 09 februari 2014

Bewoners woonboten zijn touwtrekken zat over tuinen bij ligplaatsen Haarlemmermeer naar Amsterdam.

Meer dan de helft van de bewoners van de woonboten bij Badhoevedorp is het touwtrekken zat. Voorheen hoorden hun ligplaatsen bij de gemeente Haarlemmermeer, per 1 januari 2014 liggen ze na een gemeentegrenscorrectie in de gemeente Amsterdam. Met een grote groep hebben onder anderen Kitty van der Veen en Gerard Schoone zich, verenigd in een juridische belangengroep.

Lees meer: WoonbotenlandIn Alkmaar geen verschil meer tussen woonboot en woonark - 17 januari 2014

ALKMAAR - Het college heeft de raad toegezegd dat de nota woonbotenbeleid wordt aangepast op het punt van het onderscheid tussen woonboten en woonarken. Dat onderscheid vervalt, aldus wethouder Anjo van de Ven.

Het college zette in de nota in op een voorkeur voor woonboten omdat dit het nautische karakter van de omgeving, waar dit type waterwoningen liggen, zou versterken. Bezitters van woonboten zouden dan ook, volgens de nota, niet mogen overgaan op een woonark.

Lees meer: NoordHollands DagbladGroot transport van een woonboot over de weg - 21 september 2013

Noordlaren - Vrijdagavond laat trof de fotograaf van 112 Groningen een groot transport aan in Noordlaren nadat een tip was binnengekomen via de tiplijn.

Bij navraag bleek het te gaan om een woonboot, die van Zuidlaren naar Zuidbroek moest, een hele klus van passen en meten.

Lees meer: 112 GroningenUnieke online veiling van 14 woonarken - 20 mei 2013

Unieke online veiling van 14 watervilla's en woonarken, georganiseerd door BVA Auctions.

Van 15 tot en met 21 mei 2013 organiseert BVA Auctions de veiling 'Watervilla's en Woonarken'. De woonboten worden in opdracht van Domeinen Roerende Zaken aangeboden zonder ligplaats wegens verbreding van de A1 ter hoogte van Muiden.
Het is voor het eerst in Nederland dat op deze schaal woonboten online worden geveild. Lees meer: WoonbotenlandNieuw Nederlands concept: Een luxe woonboot die ècht vaart - 20 maart 2013

Over de hele wereld kunnen wonen. Gaan en staan waar je wilt.
Arno Schuurs (42) kon zijn woonideaal in Nederland niet realiseren en bedacht toen Qrooz, een concept voor mobiel wonen, werken en recreëren. "Qrooz is een luxe schip met het comfort van een royale woning", aldus de Rotterdamse ondernemer. "Het ideale huis en kantoor: ruimtelijk, flexibel, mooi en mobiel."

Met veel ruimte, grote ramen en een vrije indeling, is het varende woonschip van Schuurs rianter dan de gemiddelde nieuwbouwwoning. Maar het grootste voordeel is misschien nog wel dat het zich vrij kan bewegen over rivieren, langs kusten en over oceanen.

Lees meer: TelegraafBrand op woonboot aan Keizersgracht in Amsterdam - 15 maart 2013

Op vrijdagmorgen 15 maart is in Amsterdam een woonwoot in vlammen opgegaan.

Rond 6.45 uur brak de brand uit op de boot. Er was veel rookontwikkeling, maar door snel ingrijpen van de brandweer was er geen gevaar voor andere woonboten.

Lees meer: RTV NHRegeerakkoord VVD en PvdA - 6 november 2012

Bekijk het nieuwe regeerakkoord van VVD en PvdA.
Regeerakkoord Kabinet Rutte 2: Bruggen bouwenWoonboot over brug getild - 10 juli 2012

Zondagmiddag rond 12.00 uur is een woonboot met een gigantische hijskraan over een brug in Noord heen getild. De woonboot is afkomstig uit Deventer en kon op eigen kracht een heel eind komen. Eenmaal aangekomen in Amsterdam Noord moest er echter een grote hijskraan aan te pas komen om de boot een handje helpen.


Lees meer: AT528-06-2012 Zware explosie woonboot Amsterdam - 3 juli 2012

Grote ravage en meerdere gewonden

Donderdagmiddag 28 juni 2012 om circa 17.15 uur vond in Amsterdam aan de Oudeschans in een woonboot een ontploffing plaats. Omwonenden laten weten dat sprake was van een enorme explosie, waardoor onder meer het stalen dak van de woonboot de lucht in ging. Ook huizen, auto's en bomen in de omgeving liepen door de klap schade op.

Hoeveel gewonden er zijn is niet bekend, de berichten daarover verschillen. Mogelijk zijn het zo'n vijf of tien gewonden van wie minstens één ernstig gewond zou zijn.


Lees meer: WoonbotenlandWoonboot dreigt te zinken - 3 juli 2012

Groningen - Aan de Eendrachtskade Zuidzijde in Groningen dreigde een woonboot zaterdagavond 29 juli te zinken door een geknapte waterleiding. De bewoner van de woonboot kwam, als geluk bij een ongeluk, eerder thuis van een feestje en trof toen zijn zinkende boot aan. Er bleek een waterleiding in de boot te zijn geknapt waardoor de boot vol liep met water. Nadat de man de brandweer had ingeschakeld probeerde men de boot met de aanwezige pomp leeg te pompen. Dit lukte echter niet want de pomp weigerde dienst. Hierop werd de hulp van het kleine hulpverleningsvoertuig (HV-2) ingeroepen. Bij aankomst werd direct de grote pomp uit de wagen gehaald en aangesloten.
Lees meer: 112 GroningenNieuwe rubriek: Verbouwen - 12 juni 2012

Per vandaag is er een nieuwe rubriek toegevoegd: Verbouwen.
In deze rubriek vindt u informatie over de Bouwverzekering Particulieren welke u kunt gebruiken bij het bouwen of verbouwen van uw woonark, woonboot, watervilla of andere drijvende woning.


ASR stopt met woonbootverzekeringen - 3 mei 2012

Verzekeraar ASR stopt met woonbootverzekeringen.
Alle huidige woonbootverzekeringen zullen per vevaldatum worden beëindigd.

Drijvende Woningverzekering.nl is specialist op het gebied van woonbootverzekingen.
Als u bij ASR een woonbootverzekering heeft kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.Woonbootbewoners willen referendum over Bestevaerbrug - 3 mei 2012

ALKMAAR - De woonbootbewoners aan de Schermerweg willen dat de gemeenteraad een raadgevend referendum toestaat over de Bestevaerbrug. Dit verzoek wordt gesteund door de Wijkraad Overdie en omwonenden.

Lees meer: Nu.nlDe Woonboot maart 2012 - Nieuwsbrief Woonbotencomitee Amsterdam Zijkanaal I e.o. - 17 april 2012

De Woonboot is de nieuwsbrief van het Woonbotencomitee Amsterdam Zijkanaal I e.o..
De nieuwsbrief van maart is beschikbaar. Hierin onder andere informatie over de WOZ-taxatie in Amsterdam, diverse bruggen en aanpak van overlast te water
Klik op de link hieronder om de nieuwsbrief te lezen.
De Woonboot (WBK Nieuwsbrief) maart 201212 april: Inloopspreekuur Financiële & Juridische Dienstverlening - 25 maart 2012

In de maand april organiseert SEDW Alkmaar weer een Inloopspreekuur Financiële & Juridische Dienstverlening.
Op donderdag 12 april 2012 bent u van 16.00 uur tot 20.00 uur van harte welkom met al uw vragen over aan- en verkoop van (drijvende) woningen, juridische geschillen, hulp bij letselschade en natuurlijk verzekerings- en hypotheekzaken.

Deelnemers o.a.:
- Vastgoed Adviesgroep Makelaars
- Kiewitt Advocaten
- Letselexpertise Van Boggelen
- SEDW Alkmaar

Bel voor meer informatie 072-5408490 en vraag naar René de Wit of kijk op www.sedw.nl.

SEDW Alkmaar
Ampèrestraat 3
1817 DE Alkmaar
www.sedw.nlKamervragen over waterwoningen en een fiscale maas in de wet - 25 maart 2012

De SP heeft kamervragen gesteld over de behandeling van waterwoningen. Daarbij wordt gesteld dat het, anders dan woonboten, drijvende huizen zijn. Aanleiding is een recente uitspraak van de Hoge Raad over het roerend (niet onroerend) zijn van drijvende woningen.

Vragen van de leden Bashir en Paulus Jansen (beide SP) aan de staatssecretaris van Financiën over fiscale behandeling van waterwoningen. * * 'Raad schrapt boete voor kopen drijfvilla', Telegraaf, 13 maart 2012 Lees meer:
SP wil opheldering over uitspraak waterwoningen
waterwoningen: fiscale maas in de wet?Te koop aangeboden - 18 maart 2012

Nieuw op Drijvende WoningVerzekering: Te Koop.
In deze rubriek vindt u diverse te koop aangeboden drijvende woningen, waterwoningen, woonarken, woonboten en waterwoningen.Nieuws rubriek toegevoegd - 18 maart 2012

Nieuw op Drijvende WoningVerzekering.nl. De nieuws rubriek. In deze rubriek houden wij u op de hoogte van aanpassingen van deze website alsmede ontwikkelingen op het gebied van Drijvende Woningen en verzekeringen.

Drijvende WoningVerzekering website, DrijvendeWoningVerzekering.nl, Drijvende Woning Verzekering.com, DrijvendeWoningPakketVerzekering.nl, Drijvende Woning PakketVerzekering.com Copyright (C) SEDW Alkmaar.